Storstädning av Lägret och tvätt av Munin, vår egen DC-3

Gert leder arbetet

Ett femtontal arbetsvilliga samlades på morgonen den 9:e maj för uppfräschning av DC-3an samt Fallskärmsjägarlägret.

Vi hade fått förstärkning från några klubbstyrelsemedlemmar samt av några tidigt anlända Normandiedeltagare som under helgen var samlade i Karlsborg.

Vi saknade en omtyckt och ambitiös kamrat , Christer Johansson, som tidigare under våren hastigt avled. Han skulle för övrigt också ha deltagit i Normandieäventyret.

Med goda förberedelser och ledning från Gert Kihlström klarades tvättningen och övrig rengöring av DC-3an lätt av. Med ett litet fallskärmsjägarkompani som oftast inte är på plats i Karlsborg så är vår grupp den arbetsstyrka som tillsammans med Cold Skills lyfter lägret till fallskärmsjägarnivå.

En god grundnivå med klippning av gräs, tömning av sopkärl samt bortkörning av löv och kvistar samt viss blomsterutsmyckning svarar Fortverkets driftavdelning för och gör det med god känsla och lyhördhet. För dagen körde de bort resterande lövhögar som samlats i lä bakom barackerna.

Vi utförde sopning av väggar och krattning, finklippning och trimning av svåråtkomliga platser intill maskinen, minnesstenen och statyn. Podiet sattes på plats och tillsammans med de av klubben förra året inköpta lärkträborden med bänkar runt Skärmen började önskvärd nivå uppnås.

Läs mer...

Fallskärmsjägarnas Dag 2017 genomförd

Efter landingen börjar jobbet ställer upp

 

Också i år hade vi besökare från fredag till söndag, med program bägge dagarna under helgen - detta kommer vi fortsätta med.

Lördag morgon förevisades hopphallen och därefter bar det ut till Flugebyn för fallskärmsfällning av skvadronen och förevisning av fallskärmsjägarnas materiel med vapen och annan utrustning samt presentation av Hemvärnets underrättelsekompanier.

Besökarna fick också möjlighet att hoppa från träningstornet i Fallskärmsjägarlägret - lika populärt i år!

Ceremonin på kvällen med efterföljande grill och mingel genomfördes naturligtvis också enligt tradition.

Söndag förmiddag blev det också tid för en äventyrstur på Fästningen, innan vi kunde tacka för i år och gädja oss till nästa års helg.

Läs mer...

Fallskärmsjägarnas Dag 2014 genomförd

Fallskärmsjägare ur kompaniet

Fallskärmsjägare ur kompaniet

Årets helg bjöd som vanligt på fin samvaro i Lägret, med grillarna på plats och inte minst många historier från äventyret i Normandie.
Efter årsmötet fick vi höra C 323. Fskjkomp berätta om insatsen i Mali, som man nu förbereder inför avresan i december och januari.

Göran Eliasson höll ett uppskattat föredrag om operationen i Normandie och visade också den 30 minuter långa filmen, som våra duktiga fotografer redigerat till en riktigt härlig upplevelse – också för dem som inte kunde följa med till Frankrike.

Läs mer...

Fallskärmsjägarnas Dag 2018

Fallskärmsjägarnas Dag 2017 - Fallskärmsjägarskolans fana

17-19 augusti är det igen dags för Fallskärmsjägarnas Dag i Karlsborg!

Kanske blir det också i år också förevisning på Flugebyn, med fällningar, presentation av utrustning, jägartjänst och annat.

Ytterligare information hittar du på denna sida. Där hittar du fram till program och övriga detaljer.

Vi ses i Karlsborg!

Fallskärmsjägarnas Dag 2013

Fallskärmsjägarnas Dag 2013 - Fallskärmsjägarskolans fana

Fallskärmsjägarnas Dag 2013 - Fallskärmsjägarskolans fana

Traditionsenligt samlades redan på fredagen fallskärmsjägare från alla årskullar - från 1952 och framåt - i fallskärmsjägarlägret. De jubilerande årskullarna avnjöt sina jubileumsmiddagar på olika ställen runt om i Karlsborg och umgicks med de kamrater man en gång i tiden kröp omkring tillsammans med i skogarna.

Lördagen bjöd på sedvanlig egen tid, inte minst i lägret, med tid för besök i klubbshopen.

Rundvandring på fästningen och förevisning på Heden, fram till eftermiddagen, då programmet började i lägret.

Ceremoni genomfördes, med alla årsklasserna uppställda. Fanvakt och militära procedurer blandat med musikinslag, hoppning med landning på gräsytan intill uppställningsplatsen, plakettutdelning, m.m tillhör klubbens del av ceremonin. Därefter mingel i lägret ut över kvällen, med grillning och allmän förbrödring. Och så var årets Fallskärmjägarnas dag tillända.

Läs mer...

Underkategorier