Para Endurance Race 2020 - Vi har två vinnare!

Vinnarna - Para Endurance Race 2020

Årets vinnare, Magnus och Henrik, stort GRATTIS!

Magnus Albinsson (53) och Henrik Gustavsson (50) träffades för ett 10-tal år sedan, med orientering som gemensam nämnare. Så småningom blev multisport och adventure racing en del av träningen, inte minst för att de bägge fick extra mycket glädje av de lite längre distanserna.

Magnus, som är fallskärmsjägare, och Henrik, har målmedvetet tränat tillsammans för att kunna genomföra detta lopp. De genomförde på den imponerande tiden 12:51, vilket betyder att de i princip har löpt hela vägen – ca 8 mil med 20 kg var i sina ryggsäckar!

Inför årets Para Endurance Race startade de försiktigt med 7-8 kg i säckarna och var alltid noga med att vila tillräckligt innan de körde nästa ryggsäckspass. Minst lika viktigt, mellan dessa pass, var att köra kondition och bålstyrka, inte minst för att ge hela kroppen möjlighet att utan slitningar hantera den extra tyngden. När de första gången lastade 20 kg var trodde de bägge att detta nog skulle bli riktigt svårt. För dem av er som gått Nijmegen med 15 kg så vet ni att extra 5 kg i dessa sammanhang känns ordentligt.

Mot slutet körde de 3 pass i månaden med 20 kg i säckarna och byggde på det sättet upp kropparna inför det som skulle visa sig bli en insats utan motsvarighet så långt. Det är beundransvärt och väldigt inspirerande för dem av oss som tänker att 50-55 nog är lite för gammalt för att ens tänka tanken.

Ytterligare 35 par fullförde tävlingen, på tider mellan 14:41 och 23:55. Stort grattis också till er!

20 par blev tvungna att bryta men de kommer säkert starkt tillbaka nästa år.

Vilja, Mod och Uthållighet - samt målmedveten träning - tar oss alla riktigt långt och mycket längre än vi själva trodde var möjligt.