Fallskärmsjägarna på Facebook

Bli medlem

Ilastning Hercules

Ilastning Hercules

Under förutsättning att du har erövrat utbildningstecknet Örnen, kan du enkelt teckna medlemskap här.

Om du tidigare varit medlem och dessutom informerat oss om din e-mailadress, så skall du ha fått dina inloggningsuppgifter. Då kan du faktiskt bara logga in och förnya ditt medlemskap, utan att registrera dig på nytt.

Viktigt beträffande din e-mailadress

Om du inte har fått inloggnings-uppgifter ännu, så beror det på att vi inte har fått din e-mailadress. Kontakta oss i så fall med namn, FJS-koppling och e-mail, så fixar vi det.

Virtuell träff med Affärsnätverket den 4:e mars

Vårt Affärsnätverk fortsätter att träffas Arméchefen2021virtuellt och denna gång inleder vi kort med information om Affärsnätverkets nuläge och kommande aktiviteter, för att därefter lyssna på arméchefen, Generalmajor Karl Engelbrektson.

Försvarsmakten står inför spännande utmaningar i och med bl.a. återinförandet av värnplikten, det nya försvarsbeslutet samt en allt mer föränderlig omvärld. Generalmajor Engelbrektson, som är ansvarig för det det största vapenslaget inom Försvarsmakten, kommer i denna föreläsning ge oss mer information samt insikt i dessa utmaningar.

Engelbrektson började sin karriär som värnpliktig vid Bohusläns regemente år 1981 och blev fänrik 1984. Han examinerades från Försvarshögskolan 1996 och gick via Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) till Försvarsdepartementet med bland annat inriktning på militärt samarbete inom EU som arbetsuppgift.

År 1998 återvände han till försvarshögkvarteret via säkerhetspolitiska studier i Genève för att 2001–2003 tjänstgöra som biträdande brigadchef vid Gotlands regemente, P 18. År 2003 blev Engelbrektson chef för Kosovobataljon KS09. Därefter blev han befordrad till överste och var tjänsteförrättande chef för Gotlands militärdistrikt 2004–2005. Mellan 2005 och 2008 var han chef för den nordiska snabbinsatsstyrkan Nordic Battlegroup.

Logga in och ta dig till menypunkten Aktiviteter > Föredrag för att anmäla dig. Där kan du också anmäla ditt intresse för Mentorprogrammet.

Några dagar före det virtuella mötet så skickar vi ut videolänken till alla som är anmälda. Har du frågor så kontakta gärna Affärsnätverket på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Affärsnätverkets vision är att vara varje Fallskärmskärmsjägares största tillgång i att nå sina yrkesmäLogga ANssiga mål. Nätverket bedriver:

  • Mentorprogram
  • Affärsnätverksträffar
  • Jobberbjudande
  • Rekryteringsstöd
  • Skuggstyrelser
  • Ledarskap- och Chefsutbildningar

Sedan 2015 är även Kustjägarveteranerna med i nätverket.

Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

Varmt välkomna till en digital föreläsning den 10/12 kl 19.00-20.00 med Dr Ari Riabacke, en av Sveriges mest bokade talare, som gjorde GU på FJS 85/86. Ari kommer att föreläsa om ”Risk möjligheter och modiga beslut”. 

Ari har forskat inom risk- och beslutsanalys med fokus på hur människor agerar när det råder osäkerhet, hur vi kommunicerar och hur organisationer blir bättre på att fatta beslut. Han och hans fru Dr Mona Aribacke driver idag företaget Riabacke & Co där de erbjuder föreläsningar, rådgivning samt den populära Beslutspodden. Se mer info om företaget på https://riabacke.se/

Anmälan sker genom att fylla i formuläret i följande länk: https://forms.gle/5uCoDPUNagp36XLEA. Vi skickar sedan ut en länk till video mötet några dagar innan träffen. Har ni några frågor så kontakta oss gärna påDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Affärsnätverkets vision är att vara varje Fallskärmskärmsjägares största tillgång i att nå sina yrkesmässiga mål. Nätverket bedriver Mentorprogram, Affärsnätverksträffar, Jobberbjudande, Rekryteringsstöd, Skuggstyrelser samt Ledarskap- och Chefsutbildningar. Sedan 2015 är även Kustjägarveteranerna med i nätverket."

Vi stöder Fallskärmsjägarklubben