Virtuell träff med Affärsnätverket den 10 december

Vårt Affärsnätverk har sedan Corona'n slog till genomfört flera Ari Riabackevideomöten och virtuella föredrag. Nu närmar sig den sista samlingen före jul och vi önskar er varmt välkomna till en föreläsning kl 19.00-20.00 på torsdag den 10/12. Dr Ari Riabacke, som är en en av Sveriges mest bokade talare, gjorde GU på FJS 85/86. Han kommer att föreläsa om ”Risk, möjligheter och modiga beslut”.

Ari har forskat inom risk- och beslutsanalys med fokus på hur människor agerar när det råder osäkerhet, hur vi kommunicerar och hur organisationer blir bättre på att fatta beslut. Han och hans fru, Dr Mona Riabacke, driver idag företaget Riabacke & Co där de erbjuder föreläsningar, rådgivning samt den populära Beslutspodden. Läs mer om företaget på riabacke.se.

Logga in och ta dig till menypunkten Aktiviteter > Föredrag för att anmäla dig.

Några dagar före mötet skickar vi ut videolänken till alla som är anmälda. Har du frågor så kontakta gärna Affärsnätverket på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Affärsnätverkets vision är att vara varje Fallskärmskärmsjägares största tillgång i att nå sina yrkesmäLogga ANssiga mål. Nätverket bedriver:

  • Mentorprogram
  • Affärsnätverksträffar
  • Jobberbjudande
  • Rekryteringsstöd
  • Skuggstyrelser
  • Ledarskap- och Chefsutbildningar

Sedan 2015 är även Kustjägarveteranerna med i nätverket.

Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

Varmt välkomna till en digital föreläsning den 10/12 kl 19.00-20.00 med Dr Ari Riabacke, en av Sveriges mest bokade talare, som gjorde GU på FJS 85/86. Ari kommer att föreläsa om ”Risk möjligheter och modiga beslut”. 

Ari har forskat inom risk- och beslutsanalys med fokus på hur människor agerar när det råder osäkerhet, hur vi kommunicerar och hur organisationer blir bättre på att fatta beslut. Han och hans fru Dr Mona Aribacke driver idag företaget Riabacke & Co där de erbjuder föreläsningar, rådgivning samt den populära Beslutspodden. Se mer info om företaget på https://riabacke.se/

Anmälan sker genom att fylla i formuläret i följande länk: https://forms.gle/5uCoDPUNagp36XLEA. Vi skickar sedan ut en länk till video mötet några dagar innan träffen. Har ni några frågor så kontakta oss gärna påDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Affärsnätverkets vision är att vara varje Fallskärmskärmsjägares största tillgång i att nå sina yrkesmässiga mål. Nätverket bedriver Mentorprogram, Affärsnätverksträffar, Jobberbjudande, Rekryteringsstöd, Skuggstyrelser samt Ledarskap- och Chefsutbildningar. Sedan 2015 är även Kustjägarveteranerna med i nätverket."

Para Endurance Race 2020 - Vi har två vinnare!

Vinnarna - Para Endurance Race 2020

Årets vinnare, Magnus och Henrik, stort GRATTIS!

Magnus Albinsson (53) och Henrik Gustavsson (50) träffades för ett 10-tal år sedan, med orientering som gemensam nämnare. Så småningom blev multisport och adventure racing en del av träningen, inte minst för att de bägge fick extra mycket glädje av de lite längre distanserna.

Magnus, som är fallskärmsjägare, och Henrik, har målmedvetet tränat tillsammans för att kunna genomföra detta lopp. De genomförde på den imponerande tiden 12:51, vilket betyder att de i princip har löpt hela vägen – ca 8 mil med 20 kg var i sina ryggsäckar!

Inför årets Para Endurance Race startade de försiktigt med 7-8 kg i säckarna och var alltid noga med att vila tillräckligt innan de körde nästa ryggsäckspass. Minst lika viktigt, mellan dessa pass, var att köra kondition och bålstyrka, inte minst för att ge hela kroppen möjlighet att utan slitningar hantera den extra tyngden. När de första gången lastade 20 kg var trodde de bägge att detta nog skulle bli riktigt svårt. För dem av er som gått Nijmegen med 15 kg så vet ni att extra 5 kg i dessa sammanhang känns ordentligt.

Mot slutet körde de 3 pass i månaden med 20 kg i säckarna och byggde på det sättet upp kropparna inför det som skulle visa sig bli en insats utan motsvarighet så långt. Det är beundransvärt och väldigt inspirerande för dem av oss som tänker att 50-55 nog är lite för gammalt för att ens tänka tanken.

Ytterligare 35 par fullförde tävlingen, på tider mellan 14:41 och 23:55. Stort grattis också till er!

20 par blev tvungna att bryta men de kommer säkert starkt tillbaka nästa år.

Vilja, Mod och Uthållighet - samt målmedveten träning - tar oss alla riktigt långt och mycket längre än vi själva trodde var möjligt.

Fallskärmsjägarnas Dag 2020 ställs in

FJS Dag 2020 inställd

Med anledning av den pågående pandemin har styrelsen i Fallskärmsjägarklubben beslutat att ställa in firandet av Fallskärmsjägarnas Dag 2020.

Skälen för detta beslut är flera och grundar sig främst på de rekommendationer som bland annat Folkhälsomyndigheten har gett ut för att minska risken för smittspridning av Covid-19.

Med nuvarande situation är det inte ansvarsfullt eller förståndigt att trotsa de utgivna rekommendationer som gäller hela vår befolkning. Resorna, samvaron och närheten till andra människor utgör i sig själv risker som inte går att undvika vid ett tillfälle som Fallskärmsjägarnas Dag.

Att då samla ett antal hundra fallskärmsjägare - varav flera åldersmässigt är i ”riskzonen” - i Karlsborg, med förevisningar, uppställning vid ceremonin i Fallskärmsjägarlägret och efterföljande förbrödring, är inte ett klokt val för tillfället.

Vi förstår att det för många, särskilt jubilarer, känns tråkigt men vi hoppas och tror att alla har förståelse för styrelsens beslut.

Styrelsen återkommer med information om hur Fallskärmsjägarklubbens årsmöte skall genomföras. Detta är ju ett möte som vi enligt stadgarna måste genomföra.

Underkategorier

Vi stöder Fallskärmsjägarklubben

Dessa webbsidor använder ett litet antal s.k. 'cookies' - eller 'kakor', på svenska. Ett par av dem möjliggör sidornas grundläggande funktionalitet, medan övriga används när du är inloggad. Du kan välja om du önskar låta dessa kakor användas eller inte. Om du väljer bort 'kakorna' kan du eventuellt uppleva att webbsidorna uppför sig lite märkligt.
Mer information 'Kakor' är OK för mig Inga 'kakor' för mig, tack