Para Endurance Race 2018

Para Endurance Race 2018 - Vinnarna!
Vinnarna i 2018 års version av Para Endurance Race: "Kättsätter Adventures" med Jonas Viklund och Pontus Johansson - Tid: 18:48

 

Det började som en vild tanke, växte till en hyfsat genomtänkt idé och blev till slut verklighet i september 2018.

Starten för PER 2018, PARA ENDURANCE RACE 2018, gick vid Karamossen kl 10:00 den 15 september med 36 startande lag. Ett stort antal lag hade anmält sig, 50 blev uttagna och 36 kom till start. Deltagarna visste att de hade minst 70 km framför sig att tillryggalägga med sammanlagt 40 kg packning per stridspar, att det var en obligatorisk vila i Hallerud och att målet var i Karlsborg. Det var många sammanbitna ansikten vid Karamossen innan starten gick. 

När det först startande laget gav sig iväg från Karamossen mot Karlsborg var det också början på den sista fasen i ett långt arbete som pågått i Fallskärmsjägarklubben och Rekyl.

Fallskärmsjägarklubbens och Rekyls gemensamma projekt, PER 2018, skulle nu äntligen bli verklighet och genomföras. Tanken bakom PER 2018 var att genomföra en tävling som i huvudsak följer Örnmarschens sträckning, men med andra moment inlagda, av förklarliga skäl. Fallskärmsjägarklubben vill få positiv uppmärksamhet för att på det viset kunna marknadsföra utbildningen till fallskärmsjägare och Rekyl vill använda tävlingen för att generera pengar till veteranstöd. Samarbetet mellan Fallskärmsjägarklubben och Rekyl började med försäljningen av en T-shirt, och när båda parter upptäckte att vi tänkte väldigt lika i många fall föreföll det naturligt att fortsätta samarbetet.

Läs mer...

Sommarnumret av Örnen är på väg!

Örnen sommar 2018Sommarens Örnen är på väg - som vanligt mycket fin läsning för sommarens lata dagar!

När du får tidningen, kontrollera baksidan och texten uppe vid adressfältet. Där hittar du en text som anger vilken av tre kategorier du tillhör:

E-post OK – Då är din registrering OK

Betyder att du har varit inloggad på dina medlemssidor och därför kan antas ha riktig e-mailadress i medlemsregistret. Om du vill uppdatera adress eller annan information, så loggar du bara in och följer instruktionen under vår sektion för vanliga frågor.

Inte inloggad – Du har en uppgift att lösa

Betyder att du är registrerad i systemet med en e-mailadress som vi antar är korrekt, men som du inte har bekräftat genom att logga in - gör därför det. Om du inte kan logga in – glömt användarnamn och/eller lösen, så kan du själv fixa problemet, se instruktion här.

Utan e-post – Du kanske också har en uppgift att lösa

Det betyder att du är registrerad i medlemsregistret, men utan e-postadress. Det betyder också att du inte har kunnat motta inloggningsinformation eller annan information som vi skickar via e-mail.

Om du trots allt kan nås via e-mail så ber vi dig skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med namn, GU och födelsedatum - då blir också du registrerad med riktig information och kan logga in på medlemssidorna.

 

 

 

 

 

 

Veterandagen 29 Maj

Veterandagen 2016

 

Veterandagen 2017, då vi hedrar Sveriges veteraner, firas den 29 maj. Det största arrangemanget genomförs vid Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Också i år deltar fallskärmsjägarna med fanbärare på plats. Du som är i Stockholm denna dag bör ta vägarna förbi. Det blir bl.a. flyguppvisning med Team 60 och överflygning med JAS 39 Gripen samt TP 84 Herkules.

Program

11:00-19:00 Försvarsmakten, andra myndigheter och ideella organisationer visar upp sin verksamhet ur ett veteran- och anhörigperspektiv.
14:30-15:45 Veterandagsceremoni med kransnedläggning och medaljering. Medverkar gör bland andra H.M.K Carl XVI Gustaf och överbefälhavare Micael Byden.
16:00-17:00 Mat och mingel i mässtältet. Utdelning av priset för Årets veteran.
17:00-20:30 Gratiskonsert med fältartisterna och Mustasch.

Bra att veta

Ytterligare detaljer om programmet på Försvarets sidor och i denna pdf-fil.

 


Kolla baksidan på Örnen!

Örnen nr 139 - 2016Som medlem skall du ha fått tidningen Örnen före jul. Kontrollera baksidan och texten under adressflätet. Där hittar du info som anger vilken av tre kategorier du tillhör:

E-post OK – Då är din registrering OK

Betyder att du har varit inloggad på dina medlemssidor och därför kan antas ha riktig e-postadress i medlemsregistret. Om du vill uppdatera adress eller annan information, så loggar du bara in och följer instruktionen under vår sektion för vanliga frågor.

Inte inloggad – Du har en uppgift att lösa

Betyder att du är registrerad i systemet med en e-postadress som vi antar är korrekt, men som du inte har bekräftat genom att logga in - gör därför det. Om du inte kan logga in eller glömt användarnamn och/eller lösen, så kan du själv fixa problemet, se instruktion här.

Utan e-post – Du kanske också har en uppgift att lösa

Det betyder att du är registrerad i medlemsregistret, men utan e-postadress. Det betyder också att du inte har kunnat motta inloggningsinformation eller annan information som vi skickar via e-mail.

Om du trots allt kan nås via e-mail så ber vi dig skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med namn, GU och födelsedatum - då blir också du registrerad med riktig information och kan logga in på medlemssidorna.

En fallskärmsjägarlegend har gått ur tiden

Tore "Sam" Samuelsson har lämnat oss

Thore ”Sam” Samuelsson, Karlsborg, har avlidit vid nära 94 års ålder. Sam föddes i Appuna, Östergötland i en statarfamilj med elva barn. Redan 13 år gammal lämnade han hemmet för att försörja sig som dräng på olika gårdar i trakten. Som 17-åring tog han värvning vid Livgrenadjärregementet (I 4) i Linköping. 1943 kommenderades han som instruktör till Krigsskolan Karlberg i Stockholm vilket medförde att han stannade kvar där, bildade familj och bytte hemförband till Svea Livgarde (I 1).

År 1952 utvaldes han att ingå i den första befälsuppsättningen vid det nya förbandet Arméns Fallskärmsjägarskola (FJS) i Karlsborg. Tjänstgöringen där kom att vara till pensioneringen 1978. Han fick tidigt sitt specialområde inom fallskärmstjänsten där hans kreativitet och utomordentliga skicklighet som instruktör starkt bidrog till utvecklingen. Han blev föregångsmannen för befäl vid skolan, elever vid de många kurserna och för de värnpliktiga. Det var ingen tillfällighet att han under flera år fick pryda framsidan på Arméns rekryteringsbroschyr.

Sam blev en av våra första svenska uppvisningshoppare och ingick också i den grupp entusiaster som bildade den civila Svenska Fallskärmsklubben och gjorde under sin hoppkarriär c:a 1000 fallskärmshopp.

Han var också en duktig idrottsman, främst inom orientering och fälttävlan. Han ingick i det lag som efter att tre år i rad ha vunnit fälttävlan mellan försvarets samtliga förband erövrade Kungens Kanna, dåtidens främsta idrottspris inom Försvarsmakten.

Ett stort intresse under alla år har varit jakt, främst med stövare. Han ledde jägarexamenskurser och var med vid bildandet av Karlsborgs Jaktvårdskrets.

Sam var mycket vital till för ett par månader sedan och var aktiv inom den stora kamratkretsen. Han körde bil och sångförmågan var fortfarande på hög nivå.

En fallolycka förändrade tillvaron och ett rikt liv har nått sitt slut. En mycket stor skara vänner känner stor tacksamhet och vördnad över att ha fått tillhöra just hans vänkrets.

Efter att hustrun Britt avled för snart fyra år sedan är de närmaste tre söner med fruar och barn.

Dessa webbsidor använder ett litet antal s.k. 'cookies' - eller 'kakor', på svenska. Ett par av dem möjliggör sidornas grundläggande funktionalitet, medan övriga används när du är inloggad. Du kan välja om du önskar låta dessa kakor användas eller inte. Om du väljer bort 'kakorna' kan du eventuellt uppleva att webbsidorna uppför sig lite märkligt.
Mer information 'Kakor' är OK för mig Inga 'kakor' för mig, tack