FJS Dag 2023

Om Fallskärmsjägarna i Försvarets Forum

Försvarets Forum 2019.05

 

Försvarets Forum publicerade förra året en artikel om Fallskärmsjägarna - värd att läsa.

Örnmarschen 2017 med avslutande Örnparad

Ör marschen som avslutning på den långa fallskärmsjägarutbildningen

Som vanligt var det fuktigt när de blivande Fallskärmsjägarna genomförde årets Örnmarsch. Också Kurs 0231 var på plats i skogen.

Chefen för 323. Fallskärmsjägarskvadron, major Filip Viktor, passade på att lufta sig från skrivbordsgörat och fullförde marschen tillsammans med övriga deltagare.

Med Örnmarschen som avslutande moment på en lång utbildning, kunde våra nya fallskärmsjägare enligt tradition dekoreras med Örnen, i hopphallen

Fotografer: Lars-Åke Sundgren, Björn Liljehammar, Håkan Olsson, Fredrik Stéen

Läs mer...

Örnmarschen 2013 genomförd

Örnparad i hopphallen 2013

Det blev ingen hoppning på Karamossen, som inledning på årets Örnmarsch. Istället blev det buss ut för 0231-kursens elever.

Dock präglades marschen av riktigt jägarväder!

13 soldater och officerare dekorerades med Örnen och nye chefen K3, Öv Dag Lidén, var också i hopphallen och talade till de nya fallskärmsjägarna.

Läs mer...

Vi stöder Fallskärmsjägarklubben

Dessa webbsidor använder ett litet antal s.k. 'cookies' - eller 'kakor', på svenska. Ett par av dem möjliggör sidornas grundläggande funktionalitet, medan övriga används när du är inloggad. Du kan välja om du önskar låta dessa kakor användas eller inte. Om du väljer bort 'kakorna' kan du eventuellt uppleva att webbsidorna uppför sig lite märkligt.
Mer information 'Kakor' är OK för mig Inga 'kakor' för mig, tack